Shantala Babymassage

In de drukke tijd van tegenwoordig haasten we ons soms snel door alles heen. Vooral voor nieuwe mama’s (en papa’s) is het juist belangrijk om daar even uit te stappen en zoveel mogelijk contact met je kindje te hebben.

In India wordt de Shantala babymassage al heel lang gebruikt als verzorging voor je baby. De Franse arts Frederik Leboyer (bekend van zijn visie op kindvriendelijke bevallingen) kwam in India in contact met een moeder die haar kind op deze manier masseerde. Deze moeder heette Shantala. Hij was enthousiast over deze manier van preventief en holistisch werken met massage zoals wij dat niet kennen in het Westen. Hij bracht deze massage mee naar het Westen.

Waarom Shantala babymassage?

Babymassage heeft een positief effect op zowel de baby als de ouder/verzorger die de massage geeft. Het werkt voor beiden zeer ontspannend en versterkt de relatie tussen ouder en kind. Het is pure quality time, even een momentje van rust in onze gehaaste wereld.

Het is een manier om te communiceren met je baby, waardoor je de liefde voor je kind kan uitdrukken zonder woorden. De baby wordt zich bewust van zijn lichaam. Je stimuleert de tastzin van de huid, het meest grote en gevoelige orgaan van de mens. Het is in staat een enorme hoeveelheid signalen op te vangen en te verwerken via de hersenen. Liefdevolle aanrakingen verbeteren de hersenprestaties, immuunsysteem, ademhaling, bloed-en lymfedoorstroming, spijsvertering, nieren, klieren en zenuwen.

 

Baby’s die gemasseerd worden maken minder stresshormonen aan zoals cortisol en adrenaline. En we zien een verhoging van de hormonen serotonine en oxytocine, welke zorgen voor een prettige stemming en gevoelens van liefde, verbondenheid en vriendschap.

De massage verbetert de structuur van de hersenen (hippocampus). Deze is verantwoordelijk voor het geheugen.

Babymassage bevordert tevens het ontspannen van de gewrichten en zorgt voor soepele en elastische spieren die goed doorbloed worden. Spierspanningen worden minder en spieren worden sterker. Baby’s die vaker babymassage krijgen ontwikkelen hun spieren sneller en hun fijne motoriek zal beter en sneller ontwikkeld zijn.

Ook worden de reflexzones gestimuleerd waardoor de zelfgenezende kracht van het lichaam geactiveerd wordt. Hierdoor wordt het immuunsysteem verbetert en heeft je baby minder kans om ziek te worden.

Samengevat werkt babymassage op vele vlakken zoals:

-kwijtraken van spanningen

-slaapgedrag

-spijsvertering

-immuunsysteem

-verlichting darmkrampjes

-stimuleren tastzin van de huid

-gevoel van geborgenheid

-stimuleren spieren

-stimuleren reflexzones——>beter immuunsysteem

-voedingsbron van de huid (gebruik van natuurlijke olie herstelt de barrierefunctie van de huid)

-relatie tussen ouder en kind wordt gestimuleerd

Vanaf 6 weken tot 9 maanden is de beste leeftijd om de workshop Shantala babymassage te volgen.

Inhoud Workshop:

De workshop wordt gegeven in 3 sessies (+/- 2 uur per keer) in kleinschalige groepjes. Bij een privé workshop zijn het twee sessies (+/- 1,5 uur per keer).

Tijdens de workshops wordt de Shantala babymassage stapsgewijs aangeleerd. Ook worden de yogaoefeningen aangeleerd die je na de massage kunt toepassen. Speciale massagetechnieken voor darmkrampjes zijn ook een onderdeel van de workshop. Ook wordt er aandacht besteed aan de huidverzorging van je baby. En jullie mogen de producten voelen en uitproberen.

Lichaamstaal, het stimuleren van de zintuigen en het gebruik van supplementen zoals o.a. probiotica bij darmkrampjes en huidklachten wordt ook besproken tijdens de workshop. Ik leer je ook enkele ontspanningsoefeningen aan die je zelf kunt toepassen voordat je aan de massage begint.

Er is natuurlijk tijd voor een drankje en er staat wat lekkers klaar. Je gaat naar huis met een reader en een goodiebag van Beauty & More Maastricht. In de goodiebag zit o.a. een coupon voor 10% korting op producten van Dr. Baumann.

Er zijn vastgestelde data voor de workshop, maar je kunt ook met een groepje vriendinnen of bekenden van de zwangerschapsgym of – yoga samen een 3 daagse workshop afspreken. De data kunnen dan aangepast worden naar jullie wensen. Bel gerust naar Beauty & More Maastricht voor de mogelijkheden.

Ook is het mogelijk om 1 op 1 de workshop te volgen (je mag je partner dan ook meenemen) Neem contact op met Beauty & More Maastricht voor meer info 06-46293948 of info@beautyandmoremaastricht.nl

Babyproducten

– Bedrag voor 3 workshops in een groepje inclusief gebruik van producten, reader, goodiebag, 10%korting op Baumann producten en hapjes, drankjes

– Bedrag voor 2x een 1 op 1 privé workshop inclusief gebruik van producten, reader, goodiebag, 10%korting op Baumann producten en hapjes, drankjes

€69,50

Bij te weinig aanmeldingen zal de cursus niet doorgaan

Mail gerust voor meer informatie naar: info@beautyandmoremaastricht.nl

Like Ons Op Facebook
Facebook Pagelike Widget
Huidadvies
Voor huidadvies klik hier
Dr. Baumann
Voor producten van Dr Baumann klik hier
Workshops
Voor de verschillende workshops klik hier
Blog
Voor mijn blog over beauty en fotografie klik hier
Fotografie
Voor mijn werk als fotograaf klik hier
Adresgegevens
Goedendagruwe 3
6218 WB Maastricht
T: +31646293948
E: info@beautyandmoremaastricht.nl
KvK: 59820977
Sluit Menu