3 tips om je huid te verzorgen na de zon

Huidverzorging tijdens en na Carnaval

 

Hoe verzorg je je huid onder een laagje schmink of flink wat make up? In deze blog geef ik je 3 tips om je huid goed te verzorgen tijdens en na Carnaval. Ook zal ik je uitleggen wat je kunt doen als je een hele gevoelige huid hebt en geen schmink kunt verdragen. Er zijn toch manieren om met “gewone” make up iets leuks ervan te maken.

Tip 1:  Hydrateren voor je schmink gebruikt.

Onder je laagje schmink gebruik je een hydraterend product. Liposome crèmes van Dr. Baumann hydrateren dieper in de huid dan normale crèmes en laten geen plaklaagje achter.

-Reinig je huid met een Cleansing Milk of Facial Cleanser. Reinig na met een Tonic. Gebruik dan een erwtje Liposome aangepast aan jouw huidtype.

hydrateren
Dr. Baumann Tonic

Tip 2: Reinig je huid ’s avonds als je thuiskomt (en de volgende ochtend weer)

Ja, je reinigt je gezicht ook ’s avonds als je thuiskomt en niet meer helemaal recht in de spiegel kunt kijken 🙂 Juist dan is het belangrijk om je make up of schmink van je gezicht af te halen. Dit kan met een Face Cleanser en water of (als je een drogere huid hebt) met een Cleansing Milk. Reinig 2x, want je huid is na 1x reinigen nog niet goed schoon. Klinkt veel, maar dit is echt een werkje van nog geen 2 minuten.

Stap 2 van het reinigen is altijd een Tonic gebruiken. Dit haalt restjes Milk weg en zorgt ervoor dat de PH waarde van de huid weer op niveau komt.

 

Hierna breng je een hydratatieproduct aan. Dit is meestal weer een Liposome creme. Eventueel kun je daarover een aanvullende creme gebruiken. Mocht je echt 3 dagen gaan vieren, dan raadt ik dit wel  aan.

En de volgende ochtend als je wakker wordt, doe je weer hetzelfde.

Tip 3: Na Carnaval: Gebruik een zachte scrub en een herstellend masker.

 

Deze dagen zijn intensief voor je huid. Veel make up, geen fatsoenlijke voeding en ook nog drank. Van buiten en van binnen wordt er dus even niet voor je huid gezorgd. Niet zo erg hoor, maar het is wel fijn als je even een herstelkuurtje doet.

Scrub je huid zachtjes met een scrub met heel fijne korrel. Heb je echt een hele gevoelige huid, gebruik de scrub dan als masker, niet ronddraaien dus.

 

Daarna breng je een herstellend masker aan. Bijvoorbeeld het Cream Mask for oily and impure Skin.  Dit is een zuiverend en kalmerend masker voor de vette huid. Met kiezelgoer, kaoline, jojoba-olie, sheabutter, vitamine C en kamille. Werkt vuilabsorberend en heeft een reinigende, verzachtende en sterk huidkalmerende werking. De huid voelt op de duur duidelijk minder vet aan.

Ga lekker in bad liggen en geniet van de rust!

   

  Scrub

  Ik heb een hele gevoelige huid. Dit is de reden waarom ik met Dr. Baumann ben gaan werken. Ik kan geen schmink over mijn hele gezicht verdragen.

  Ik gebruik gewone make up en geef mijn eigen draai aan het geheel.

   

  Wat kun je doen als je een hele gevoelige huid hebt en geen schmink kunt verdragen?

  > Gebruik als basis een verzorgende foundation. Geen foundation uit de feestwinkel.

  > Gebruik een eye potlood en maak daar figuren mee op je huid. Gebruik eventueel eyeliner om de kleur intenser te maken. Ook kun je een fellere kleur potlood gebruiken.

  > Gebruik een felle blush en zet die goed aan. Bijvoorbeeld Rose of Violet van Dr. Baumann.

  > Gebruik een felle lipstick, een kleur die je normaal niet gebruikt. Ook kun je een lipstick gebruiken als blush. Stip een paar keer op je wang en veeg uit met je vinger.

  > Gebruik een aparte, felle kleur oogschaduw.  Maak eventueel je kwastje nat. Dit maakt de kleur intenser.

  > Gebruik make up glanspoeders. Bijvoorbeeld de Brilliant Powder van Dr. Baumann. Deze gebruik je over de oogschaduw of op je wangen.

   

  Ik hoop dat je een fijne Vastelaovend tegemoet gaat. Ammeseer uuch!

   

  Veel liefs,

  Audrey

  schmink carnaval
  Dr. Baumann huidverzorging
  Dr. Baumann Huidverzorging

  Verzorg je huid met producten van Dr. Baumann. Ze bevatten geen parfum, minerale olien en conserveringsmiddelen. Ze zijn geschikt van jong tot oud en vooral als je een gevoelige huid hebt.