Dr. Baumann Skincare

Dr. Baumann Skincare

blad holistisch

Gezonde huidverzorging
Dr. Baumann

 

Heb je al vanalles geprobeerd op het gebied van huidverzorging? Heb je een gevoelige huid en voelde het toch steeds niet helemaal lekker op je huid. Of kreeg je irritatie of vlekjes van de producten die je had gebruikt?

Of heb je een huidprobleem zoals eczeem, psoriasis, acné, parfumallergie, extreem droge huid etc?

Door je huid te voeden met ingrediënten die bewezen effectief zijn en de ingrediënten te schrappen die de huid belasten, zal de huid op de lange duur sterker en veerkrachtiger worden. De huidbarriere wordt verbeterd en het huidvernieuwingsproces wordt gestimuleerd.

10 jaar jonger in 10 dagen gaat dus niet op. Huidverzorging is een werkwoord, dagelijkse verzorging is belangrijk om de huid optimaal in conditie te houden. En dat betekent dus niet dat er nooit een rimpel of vlekje zal verschijnen, maar de huid wordt optimaal in conditie gehouden en ziet er veel frisser en stralender uit.

Dr. Baumann Skincare

Er zijn 7 belangrijke maatregelen noodzakelijk om optimale “anti-aging” te bereiken

  1. Het vermijden van ongezonde, huidverouderende stoffen
  2. Maximale hydratatie van de hoornlaag (bovenste huidlaag)
  3. Vitalisering, bescherming en celvernieuwing met vitamines
  4. Verzachting, bescherming en voeding met huideigen vetstoffen
  5. Vervollediging van de natuurlijke beschermingsfactor van de huid
  6. Het toevoegen van huideigen epidermale lipiden in het geval van tekorten
  7. Het vermijden van zinloze en overbodige ingrediënten
Dr. Baumann Skincare

Bionome, natuurlijke producten van Dr. Baumann onderscheiden zich nadrukkelijk van de zgn. ‘natuurcosmetica’. Sommige natuurlijke ingrediënten kunnen immers allergische reacties, vroegtijdige huidveroudering en andere huidziektes veroorzaken.

Bovendien wordt er dikwijls chemisch/synthetisch geproduceerde ingrediënten zoals conserveermiddelen in ‘natuurlijke cosmetica’ gebruikt. Om deze ingrediënten huidvriendelijker ter doen lijken worden ze soms misleidend omschreven als ‘natuuridentiek’.Dat betekent niets meer dan dat deze stoffen ook in minuscule hoeveelheden in de natuur voorkomen.

Voor de gezondheid van de huid biedt dit geen enkele garantie. Gifstoffen komen ook in de natuur voor, ze zijn natuurlijk, maar dan niet gezond voor de mens!

Verdraagbaarheid

Een optimale verdraagbaarheid is de basis van een verstandige huidverzorging. Indien je een product niet goed verdraagt, zijn de andere voordelen van het product waardeloos.

Op zich kan een allergische reactie nooit 100% uitgesloten worden. Maar wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat vnl. conserveringsmiddelen en parfums (soms pas na jarenlang gebruik) allergische reacties en huidveroudering veroorzaken.

Deze stoffen komen in bijna alle cosmetische producten voor. Zelfs in natuurcosmetica en hypo allergene cosmetica!

Indien je deze negatieve reacties wilt vermijden, kun je producten met deze en andere allergenen het best vermijden. De bionome producten van Dr. Baumann zijn daarbij een goede keuze: zij garanderen immers een volledige en langdurige houdbaarheid zonder toevoeging van conserveringsmiddelen en een aangename geur zonder toevoeging van parfum/etherische oliën.

Dr. Baumann Skincare

Gebruik geen minerale olie!

Uit petroleum gewonnen zgn. ‘minerale oliën’ en paraffine wassen zijn goedkoop en worden daarom vaak gebruikt in zowel goedkope als dure cosmetica. Voor de huid zijn ze echter geen goede keuze. Ze laten een vette, moeilijk doordringbare film op de huid achter. Daardoor verhinderen en verstoren ze de opbouw van de zo belangrijke huid eigen lipidenstructuur. Het verstoren van de natuurlijke huid barrière kan leiden tot een jeukerige, schrale, gedehydrateerde en ongezonde huid.

Zelfs nadat gestopt wordt met het gebruik van deze minerale vetten kan het nog weken tot maanden duren voor de huid zich hersteld heeft en een gezonde huid tevoorschijn komt. Om deze reden bevatten de Dr. Baumann producten deze goedkope minerale vetten niet. In plaats daarvan bieden zij u natuurlijk, plantaardige oliën die de opbouw en herstel van uw huid zullen ondersteunen i.p.v. verstoren.

Verzorg je huid met huideigen stoffen.

Door het gebruik van uit planten gewonnen lipiden (vetten) die identiek zijn aan de bouwstenen van uw huid kan een perfecte verdraagbaarheid en werking gegarandeerd worden. De fosfolipiden waaruit de liposomen zijn opgebouwd, vormen een van de belangrijkste componenten van de huidcellen en de lipidenstructuur tussen de huidcellen.

De liposomen zijn uitstekend geschikt voor het herstellen van licht beschadigde huidcellen, voor het aanvullen van de intercellulaire lipiden (vetten) en voor het maximaal en snel hydrateren van de huid. Meervoudige liposomen versnellen en intensifiëren bovendien de opname in je huid van de andere voor je huid belangrijke vitamines en werkstoffen, die in de Dr. Baumann producten aanwezig zijn. Regelmatig gebruik thuis van producten met meervoudige liposomen, vitamines en huideigen stoffen is daarom een ideale anti-aging therapie!

En natuurlijk heeft Dr. Baumann de juiste producten voor de verzorging van het lichaam, haren en van de baby- en kinderhuid.

Ik help je graag om een gezonde huid te krijgen. Maak gerust een afspraak voor online huidadvies of kies een van de heerlijke energetische behandelingen waarbij een korte boost van het gezicht wordt gegeven met de producten van Dr. Baumann.

Je kunt ook terecht enkel voor advies over gezonde huidverzorging zonder een behandeling te boeken.

€35,- (gratis bij aanschaf producten t.w.v. minimal €35,-)

Dr. Baumann
Klik op het logo om meer te lezen over gezonde huidverzorging van Dr. Baumann.