3 tips om je huid te verzorgen na de zon

Dr. Baumann Skincare

blad holistisch

Huidverzorging na de zon.

 Weet jij hoe je jouw huid het best kunt verzorgen als je veel in de zon bent geweest? In deze blog geef ik je 3 tips.

 

Afgelopen dagen is het nog erg zonnig geweest. Je huid heeft dan extra verzorging nodig. Misschien was je huid sowieso al veranderd na je zomervakantie of van deze warme, zonnige zomer in Nederland.

 

Audrey

3 tips:

1. Douche niet te heet of ga niet in een warm bad. Reinig je gezicht met lauwwarm water i.p.v. heet water.

2. Hydrateren, hydrateren, hydrateren…..

3.En natuurlijk koelen en kalmeren.

Audrey

1: Gebruik geen heet water om te douchen, badderen of je gezicht te wassen.

 

Ja, het is fijn om lekker onder een warme douchestraal te staan. Of om in een heerlijk warm bad te stappen. Maar het is niet zo goed voor je huid. En al helemaal niet als je huid veel zon heeft gezien. Mocht je echt verbrand zijn, dan denk ik dat je sowieso al niet kiest voor een heet bad, dat is echt niet fijn 🙂

 

Door het zonnen is de huidbarriere aangetast en het warme water zal dit nog extra uitdrogen. Even dus een lekker frisse douche nemen, of zelfs koud!

 

En gebruik daarbij zachte reinigingsmiddelen, zonder parfum.

 

Ook dep je je huid voorzichtig droog i.p.v. hard te wrijven. Gewoon voorzichtig zijn met je huid.

 

 

bad

2: Hydrateren, hydrateren, hydrateren

Zoals ik al schreef is je huid vaak wat droger na de zon. Om je huid weer stralend en verzorgd te krijgen is hydrateren erg belangrijk. Voor je gezicht gebruik je een hydraterend masker. Laat dit extra lang intrekken.

En natuurlijk 2x per dag, nadat je goed gereinigd hebt, smeer je je huid in met een hydraterende crème.

Je lichaam verzorg je ook met een verzorgende, hydraterende bodylotion. Je zult zien dat deze extra goed wordt opgenomen.

aloe vera masker

3: Je huid koelen en kalmeren.

Je kunt je huid makkelijk koelen door middel van een koud compress (of gastendoekje)

Wil je nog iets meer koelen, gebruik dan een bevroren compresdoekje: Dit maak je heel simpel door een gastendoekje door de lengte te vouwen, het nat te maken, op te rollen en een paar uur in de diepvries te leggen. Fijn voor je gelaat, maar als je het uitvouwt is het heerlijk om grotere lichaamsdelen mee te koelen, bijvoorbeeld je schouders.

Let wel op als je het doekje uit de diepvries haalt, dat je het even iets warmer laat worden. Anders is het echt te koud en zou het misschien kunnen plakken.

 

 

after sun

De liposomencrèmes van Dr. Baumann hydrateren je huid in de diepere lagen. Ze dringen dieper dan een “normale” creme. Dit komt omdat de voedingsstoffen ingepakt zitten in hele kleine bolletjes (liposomen) en daardoor makkelijk in de huid kunnen dringen. Eenmaal diep ingedrongen, tot zelfs aan de levende huid, gaan de liposomen open en kunnen de voedingsstoffen en fosfolipiden (vetstof) hun voedende en reparende werk gaan doen.

Ook het Aloë Vera masker van Dr. Baumann is een aanrader. Dit gelmasker is heerlijk verkoelend en hydraterend. Je brengt het aan en het hoeft niet afgewassen te worden.

TIP: Heb je het Aloë Vera masker thuis staan? Zet dit dan in de koelkast, voor een extra fris gevoel op je huid!

Als bodylotion na het zonnen raad ik je de After Sun van Dr. Baumann aan. Deze is hydraterend en verzachtend, hij bevat veel natuurlijke vitamine E, wat je huid extra beschermt tegen invloeden van buitenaf. En hij bevat beta caroteen, wat zorgt voor een gelijkmatige bruining.

Je kunt deze After Sun ook in handige reisverpakking krijgen.

 

Dr. Baumann
Klik op het logo om meer te lezen over gezonde huidverzorging van Dr. Baumann.

Hopelijk heb ik je kunnen helpen met deze tips.

Laat nu de herfst maar komen!

 

Liefs,

Audrey

0 reacties